torsdag 26. juli 2007

Sommerlesning

Daj, Sije: Balzac og den lille kinesiske syersken. Gyldendal 2001

Roman fra Mao-tida om to unge studenter som blir sendt ut på landsbygda i en av Kinas fjerne avkroker fordi foreldrene deres er ”fiender av revolusjonen”. De blir betatt av den lille syersken som er så vakker at alle unge menn forelsker seg i henne. En nydelig og varm fortelling om kjærligheten mellom mennesker og til kunst og litteratur.
Biblioteket har også DVD-filmen.



Guterson, David: Øst for fjellene. Cappelen 2000

En bok rik på stemninger hvor handlingen foregår i staten Washingtons praktfulle natur. Ben Givens er pensjonert hjertekirurg som på grunn av en dødelig kreftsykdom ønsker å avslutte livet. Han drar på jakt med sine to hunder og opplever en rekke uventede hendelser og utfordringer som gir han ny giv. En spennende og betagende leseopplevelse.



Petterson, Per: Til Sibir. Oktober 1996
Per Petterson har skrevet en varm og nær roman om søskenkjærlighet. En eldre kvinne ser seg tilbake på sin barndom og oppvekst på Nord-Jylland og minnes de avgjørende årene av sitt liv. Hun ser sammenhenger og reflekterer over hendelser som har preget henne. Bruk god tid til å nyte denne vakre fortellingen.
Du kan også låne den som lydbok.


Weldon, Fay: Rhode Island blues. Gyldendal 2001

Sophia lever et travelt single-liv i London, Hennes eneste slektning er bestemor Felicity i USA. Hun er en rik og eksentrisk dame som har levd et begivenhetsrikt liv. Fortida rulles gradvis opp, og Sophia møter hittil ukjente slektninger i denne engasjerende og underholdende slektsromanen

Ingen kommentarer: